SOFIA BENGTSBERG – Diplomerad beridare – tränare – unghästutbildare – tävlingsryttare

Sofia Bengtsberg är en av Sveriges nio genom Svenska Ridsportförbundet diplomerad beridare med specialinriktning hoppning, hon är C-tränare i hoppning och C-tränare i fälttävlan. Sofia har själv tagit fram och tävlat hästar upp till internationell 3* klass i fälttävlan, svår hoppning och MSV dressyr. Sofia har deltagit i flera unghästchampionat, kvalitetstävlan, treårstester och i bruksprov med goda resultat.

Sofia började sin karriär i England hos den då englandsbaserade svensken Erik Duvander. Därefter arbetade Sofia som beridare hos den mycket meriterade australienaren Andrew Hoy. Under början av 2000 talet red Sofia framgångsrikt på fälttävlansbanorna med flera placeringar internationellt. När Staby Gård förvärvades övergick Sofia till att främst rida hoppning. Sofia har själv tagit fram såväl unghästar som ridit upp till svår klass och har vinster och placeringar upp till 140.

Sofia driver idag Staby Gård Ridcenter på heltid, och lite därtill. På Staby ansvarar Sofia för alla anläggningen i sin helhet, träningar, egna som externa, inackorderingstall, kurser, clinics, tävlingar och uthyrning av lokaler. Sofia har även hästar i utbildning samt uppfödning i liten skala.

sofia-bengtsberg

Felicia Brinkby, stallchef

Felicia´s presentation: Mitt namn är Felicia och jag är en nybliven 20 åring som jobbat här på Staby Gård sedan September 2016. Våren 2016 tog jag studenten på Vretagymnasiet här i Linköping där jag gick hästlinjen, där fick jag även möjligheten att diplomera mig till hästskötare.

Här på Staby ansvara jag för hästarnas vardagliga välbefinnande samt den dagliga skötseln. Jag är även den som i första hand följer med som groom på hästtävlingar.

Jag är en driven tjej som gillar att se de unga hästarna utvecklas från föl till tävlingshästar. Under förra året fick jag chansen att rida in en av våra hästar från första gången i sadeln till att visa honom på 3-årstest, vilket för mig var en riktigt rolig upplevelse.

Mina framtida mål är att utbilda mig vidare inom hästar och lära mig mer om dessa underbara djur.

!cid_8AE6BBDA-B0EA-45C5-97D2-7605AC9D16C9