SOFIA BENGTSBERG – B-Tränare, diplomerad beridare– unghästutbildare – tävlingsryttare

Sofia Bengtsberg är en av Sveriges nio genom Svenska Ridsportförbundet diplomerad beridare med specialinriktning hoppning, hon är B-tränare i hoppning och C-tränare i fälttävlan. Sofia har själv tagit fram och tävlat hästar upp till internationell 3* klass i fälttävlan, svår hoppning och MSV dressyr. Sofia har deltagit i flera unghästchampionat, kvalitetstävlan, treårstester och i bruksprov med goda resultat.

Sofia började sin karriär i England hos den då englandsbaserade svensken Erik Duvander. Därefter arbetade Sofia som beridare hos den mycket meriterade australienaren Andrew Hoy. Under början av 2000 talet red Sofia framgångsrikt på fälttävlansbanorna med flera placeringar internationellt. När Staby Gård förvärvades övergick Sofia till att främst rida hoppning. Sofia har själv tagit fram såväl unghästar som ridit upp till svår klass och har vinster och placeringar upp till 140.

Sofia driver idag Staby Gård Ridcenter på heltid, och lite därtill. På Staby ansvarar Sofia för alla anläggningen i sin helhet, träningar, egna som externa, inackorderingstall, kurser, clinics, tävlingar och uthyrning av lokaler. Sofia har även hästar i utbildning samt uppfödning i liten skala.

sofia-bengtsberg