SOFIA BENGTSBERG – Tränare, diplomerad beridare– unghästutbildare – tävlingsryttare

Sofia Bengtsberg är en av Sveriges nio genom Svenska Ridsportförbundet diplomerad beridare med specialinriktning hoppning, hon är C-tränare i hoppning och C-tränare i fälttävlan. Sofia har själv tagit fram och tävlat hästar upp till internationell 3* klass i fälttävlan, svår hoppning och MSV dressyr. Sofia har deltagit i flera unghästchampionat, kvalitetstävlan, treårstester och i bruksprov med goda resultat.

Sofia började sin karriär i England hos den då englandsbaserade svensken Erik Duvander. Därefter arbetade Sofia som beridare hos den mycket meriterade australienaren Andrew Hoy. Under början av 2000 talet red Sofia framgångsrikt på fälttävlansbanorna med flera placeringar internationellt. När Staby Gård förvärvades övergick Sofia till att främst rida hoppning. Sofia har själv tagit fram såväl unghästar som ridit upp till svår klass och har vinster och placeringar upp till 140.

Sofia driver idag Staby Gård Ridcenter på heltid, och lite därtill. På Staby ansvarar Sofia för alla anläggningen i sin helhet, träningar, egna som externa, inackorderingstall, kurser, clinics, tävlingar och uthyrning av lokaler. Sofia har även hästar i utbildning samt uppfödning i liten skala.

sofia-bengtsberg

Ghassan Al Housen, beridare

Ghassan är från Syrien och har hållit på med hästar i hela sitt liv. Innan han kom till Sverige för ca 4  år sedan har han jobbat med hästar både i Syrien och i Dubai. Här i Sverige har han bl a jobbat hos Arnold Assarsson och Elin Jansson på Loviseholm där han jobbade med inridning och utbildning av unghästar. Elin och Arnold har lovordat Ghassans förmåga att ta sig an de unga hästarna. Han har han visat hästar på 3-årstestet, kvalitetsbedömningen och andra unghästtävlingar med fina resultat.

Ghassan har en fantastisk förmåga att arbeta med de unga hästarna. Han har ett system som får hästarna att bli lugna och lyhörda på samma gång.

 

 

 

Mina framtida mål är att utbilda mig vidare inom hästar och lära mig mer om dessa underbara djur.

8ac9b18e35cf45b9a642911990c7570a9682c1b2

Emma Östman, stallchef

Emma kommer har jobbat hos oss på Staby i flera år. Hon är diplomerad hästskötare och har även jobbat som beridare hos John Hickey. Emma har stort intresse i hästarna och dess välmående och tycker extra mycket om att jobba med unghästarna.

Emma ansvarar för att allt i stallet fungerar och har kolla på alla hästar och deras välmående och status. Emma assisterar också Ghassan i utbildningen av hästar och rider en del, både yngre och äldre hästar.

Emma är också ofta med på tävlingar.

IMG_4403