Vi är återförsäljare för B-kortslastbilar av märket Xtreme Cargo och Amneline samt hästtransporterna Forzab och Thiel. Fyra olika märken för olika behov och krav.

Amneline är en importerad B-korts hästlastlastbil. Amneline är mycket prisvärd, välbyggd med en tilltalande design och hög komfort. Amneline tillverkas både för  3 passagerare och 5 passagerare med bodel för upp till 3 personer och i olika inredningar i hästdelen.

Xtreme Cargo tillverkas i Sverige och har fokus på kvalitet, lastvikt, hållbarhet och service.

Med sin moderna konstruktion, höga utrustningsnivå och lastvikt på upp till 1250 kg (Max Load standardmodellen) är våra Xtreme Cargo bilar unika som hästlastbil för B-körkort. Chassit ger en personbilslik komfort. Hästdelen är helt integrered i bilen och skapar en tilltalande helhet. Nya modellerna har ett större förarutrymme  än sin föregångare, mer plats för bagage och även en större justermån för stolarna.

Tack vare det självbärande chassiet får bilen en lägre tyngdpunkt och därmed en högre stabilitet och säkerhet under färd. Med lägre luftmotstånd, moderna dieselmotorer och en tjänstevikt som är  lägre än konkurrenterna blir bränsleförbrukningen lägre.

Xtreme Cargos modeller har en hög utrustningsnivå. Utrustning som normalt är tillval hos konkurrerande märken är standard. Dieselvärmare till motorn, AC, aluminiumfälgar, takfläkt, kamerabevakning, backkamera, värme i förarsäte, värme i backspeglar, extra långa backspelar, Gummimattor i hytt, Extra underredsbehandling, hög justerbar mellanvägg i aluminium, yttre bom i aluminium  är andra exempel på den höga utrustningsnivån som ökar säkerheten och komforten för dig och dina hästar.

Vi erbjuder fem modeller som tillverkas i Sverige av Xtreme Cargo:

Max Load: Vår modell som får lasta utöver full tank och förare (75kg) hela 1250 kg. Yttermåtten är 2100mm x 5470mm vilket gör den perfekt för lägre bro och färjeavgifter. Plats för två hästar och bra lastutrymme längst bak i bilen. Förarhytten är gjord för 3 personer där passagerarryggstödet är delat och nedfällbart (skrivbordsyta/fikabord). För mer info se flik Max Load.

Volume: Ger maximalt lastutrymme med där bilens yttermått är 2100mm x 6100mm. Lastvikten är utöver full tank och förare (75kg) 1100 kg. Plats för två hästar och massor av lastutrymme längst bak i bilen. Förarhytten är gjord för 3 personer där passagerarryggstödet är delat och nedfällbart (skrivbordsyta/fikabord). För mer info se flik Volume.

XL och XL+: Är som namnet antyder extra stor. Plats för två hästar och i den förlängda förarhytten finns utrymme för 5 bältade personer. Soffan kan enkelt göras om till  en sovbrits. Under sovbritsen finns ett bra packutrymme eller ytterligare en sovplats för en mindre person. Bilens yttermått är 2100mm x 6100mm och lastvikten är utöver full tank och förare (75kg) hela 1080-1120 kg beroende på om det är XL eller XL+. Modellerna XL och XL+ har olika stor hytt och olka antal bäddar. För mer info se flik XL och XL+.

Cargo Volume: Detta fordon är ej till hästar utan ett rent transportfordon. Den höga maxlasten på hela 1300kg och stora lastutrymmet 16m2 gör den eftertraktad. Bilens yttermått är 2100mm x 6100mm där ni som kund kan välja om ni ska ha dubbeldörrar bak och sidoöppning med ramp som på våra hästbilar. För mer info se flik Cargo Volume.