GèRDENAnläggningen

Staby Gård Ridcenter är en modern träningsanläggning som tillgodoser både hästens och ryttarens behov för att uppnå bästa resultat. Staby Gård Ridcenter ligger centralt utanför Linköping med närhet till motorvägen och bra vägar, enkelt med både lastbil och bil med transport.

På anläggningen finns

+ Isolerat ridhus med måtten 23 x 60 meter. Underlag med Ottomattan och fibersand.
+ Tre stall med totalt 21 boxar. Alla boxar är stora och ljusa. Alla boxar har öppningsbart fönster.
+ Skrittmaskin med fast bra underlag.
+ Utebana med måtten 28 x 60 meter.
+ Gräsbana med måtten 70 x 90 meter.
+ Välutrustad hinderpark med olika typhinder.
+ Grässlinga runt fälten för konditionsträning.
+ Hagar av olika storlekar och karaktärer för att tillgodose varje hästs enskilda behov.
+ Solarium för hästarna.
+ Inackoderingsstall med nio boxar.
+ Uppvärmda sadelkammare och fikarum / kök.
+ Tvättmaskin och torkrum i varje stall.
+ Stor gårdsplan.
+ Auktoriserad tränare och diplomerad beridare.
+ Möjlighet till övernattning.

Stall

Vi har totalt 21 boxar fördelade på tre stall. Alla boxar är stora och ljusa och har minst ett öppningsbart fönster var. Runt stallen finns det rasthagar och gräshagar av olika storlekar för att vi ska kunna tillgodose varje häst och dess behov. Mellan stallen har vi en skrittmaskin under tak. För hästarnas välbefinnande finns det även solarie i stallen.

 

Ridhus

På anläggningen finns ett mycket ljust isolerat ridhus med ridmåtten 22,5 x 60. Underlaget i ridhuset är A och O och är mycket viktigt för oss, och därför har vi valt ottomattan i botten terratex underlag ovanpå. Underlaget är perfekt både för hoppning och dressyr. Underlaget sladdas och vattnas kontinuerligt. Utmed ridhusets långsidor har vi stora treglas fönster vilket gör att ridhuset är mycket ljust och att när man sitter och rider har man kontakt med världen utanför. Eftersom ridhuset är isolerat är det mycket tyst och varken regn eller blåst hörs särskilt mycket. Ridhuset har direktanslutning med två av stallen, 12 boxar.

 

Skrittmaskin

Vi har en skrittmaskin med asfaltsbeläggning under tak. Vi har valt asfalt på grund av att det alltid är jämt för hästarna att gå på, lätt att hålla rent, samt stärker senor och legament att skritta på fast underlag. Vid regnigt väder går hästarna mer än gärna i skritten eftersom den är under tak. Under vinterhalvåret håller taket borta den mesta snön och vid behov kan vi salta på asfalten. Skritten är till stor hjälp för oss.

 

Solarie

I stallen finns det solarie med IR lampor för hästarna. Där gillar dom att ståvid behov innan ridning och efter tvätt eller efter ridning.

 

Hinderpark

Vi har både plaststöd, med nyckelhålsskenor, från Saftey System samt infångarstöd i trä. Vi använder oss av 3,5 meters träbommar och plankor. Stor och liten vattenmatta samt ett antal olika grindar, murar och andra karaktärshinder.

 

Utebanor

Vi har två utebanor, en gräsbana och en paddexbana. Gräsbanan har måtten ca. 70m x 90m. Den använder vi främst till att hoppa på men där görs även en del galopp och kontitionsjobb. Det är också på gräsbanan som de flesta Clear round hoppningar hålls. När vädret tillåter under utomhussäsongen håller vi även träningarna på gräsbanan. Den är till mycket stor fördel när vi ska förbereda oss för tävlingar på gräs, som t ex Falsterbo. Paddexbanan har måtten 28m x 60m och används till både hoppning och dressyr / markarbete. Vid Clear rounder och andra träningshoppningar används den till framridning.

 

Hagar

På gården finns det totalt 20 hagar och rasthagar i olika storlekar för att tillgodose varje hästs behov. Alla hästar på gården har tillgång till daglig utevistelse i bra hage. Ett flertal hagar är stora med både lite träd och lite öppen mark.